Rö Folkets hus

Fredag 17 juni – lördag 18 juni firar vi minnet av Valfrid Rönnlund i Rö som skulle fylla 150 år i år med en sprudlande spelmansstämma. Därmed återuppför vi för första gången på över ett årtionde den omhuldade Röstämman, som arrangerades under flera års tid av Valfrids sonson Anders Rönnlund (1944-2012).

Fredagkvällen inleds kl. 19:00 med en dubbelkonsert. Kapellsfolk från Härnösand uppträder och avlöses därefter av berättarföreställningen ”Valfrid Rönnlund – ett spelmansporträtt” med Isak Eriksson och Magdalena Eriksson. Därefter invigs spelmansstämman med spel till dans och fritt buskspelande på Folkets hus område.

Under lördagen fortsätter spelmansstämman med möjligheter att gå kurser i dans, spel och sång. Björn Norén från Sundsvall håller i en folkdanskurs som är tillgänglig även för nybörjare. Emma Härdelin, känd från band som Triakel, Garmarna, Breda Gatan m.fl., är ledare för sångkursen, och de ångermanländska riksspelmännen Karl-Johan Gidlund från Örnsköldsvik och Isak Eriksson från Säbrå kommer att hålla i låtkursen.

Låtkursen och danskursen pågår 10:00 – 11:45 med paus i mitten. Sångkursen pågår 13:30-15:15. Låtkursen fortsätter också 15:30 – 17:15. Man kan välja att gå hela låtkursen under både förmiddag och eftermiddag, eller att bara gå endera första eller andra passet.
Folkdanskursen håller till på Rö Folkets hus. Spel- och sångkurserna håller till på nedervåningen i Valfrid Rönnlunds hus. Valfrids hus ligger ca 600 m från Folkets hus.

På lördagkvällen kl 19:00 spelar alla som vill vår gemensamma allspelslåt Välkomstlåten (se noter nedan!). Därefter uppträder det jämtländska visbandet Triakel. Efter Triakels konsert spelar Härnösands Spelmansgille till dans.

Lördagkvällens konsertband

Föranmälningar till konserter och kurser sker medelst e-post till isak163@hotmail.se.
Betalning sker på plats genom Swish eller kontanter. Var förberedd på dålig täckning för en del mobiltelefoner. Konserterna kostar 150 kr per kväll, kurserna endast 100 kr st.

Rö ligger vackert beläget vid Ångermanälvens utlopp ca 20 min norr om Härnösand. Enklare camping- och tältmöjligheter finns i anslutning till Folkets hus. Övernattningsmöjligheter finns annars i Härnösand och på Hotell Björkudden och Hotell Höga Kusten ca 13 min bort.

Nedanför finns allspelsnoter att ladda ned!

Välkomstlåten – NOTER

Enkel andrastämma till Välkomstlåten – NOTER