Spelkurs på Härnösands Folkhögskola

Under helgen 15:e till 17:e oktober genomfördes en låt- och spelkurs med Folkmusiklinjen på Kapellsberg i Härnösand. Deltagarna, som var ett 30-tal på plats och ytterligare något dussin på Zoom, höll till i Parkadens lokaler tillsammans med helgens kurslärare Isak Eriksson och Magdalena Eriksson.

De flitiga deltagarna hann bland annat lära sig ett antal bra låtar efter spelmanssläkten Rönnlund i Högsjö, ”Noragubbens vals” efter Victor Nordin i Gudmundrå och en gammal vispolska efter Anders Andersson i Nora. Av den varierade instrumentsammansättningen på kursen märktes förutom fioler både flöjter och cello, samt nyckelharpor och gitarrer.

På lördagkvällen framförde kurslärarna sin konsertföreställning ”Valfrid Rönnlund – ett spelmansporträtt” och signerade skivor efteråt.

Mycket roligt, tyckte både elever och lärare.