Välkommen på Dans- och spelstämma på Anundsjö Hembygdsgård 31/7 kl 14.00.


– 18.00 Sångsystrar
Ulrika Bodén, Sofia Sandén med Patrik Grundström från Härnösand. SÅNGSYSTRAR (Ulrika Bodén, Sofia Sandén & Patrik Grundström, bas). Sofia Sandén från Leksand och Ulrika Bodén från Helgum hör till två av Sveriges främsta folksångerskor. Rösterna flätar och slingrar sig obehindrat genom vackert ornamenterade sånger och lockrop. Klangerna är både kärva och ljuva, med särskild kärlek till rytmen och de berättande texterna.
Basbrodern Patrik Grundström från Härnösand skänker djup och driv till musiken med lekfullt spel på kontrabas och akustisk bas.


– 19.00 “Valfrid Rönnlund – ett spelmansporträtt”

Är ett musikaliskt samarbete mellan de ångermanländska riksspelmännen Magdalena Eriksson från Gottne och Isak Eriksson från Säbrå. Projektet blåser liv i en nästan utdöd folkmusikskatt i Ångermanland som i över 70 års tid förvaltades och utformades av bonden och spelmannen Valfrid Rönnlund i Rö.

– 20.00 Bjäran
På folk- och världsmusikgalan i februari 2014 kammade Bjäran hem priset som årets nykomling och veckan efter släpptes det efterlängtade debutalbumet ”Ack ve”. Bjäran har under de senaste åren haft stora framgångar och turnerat runt om i Sverige och delar av Europa. På fiol, saxofoner, gitarr och slagverk strålar tunga riff och snirkliga melodier samman till ett säreget sound. Lika väl som att de spelar nyskriven musik backar också Bjäran tillbaka och tar hänsyn till den folkmusikaliska traditionen genom att bryta ut i låtar från Ångermanland, Medelpad och Jämtland.

Kurser: Kl 11.00-15.00

Kurs med Rena Rama(Anders, Håkan och Urban). Vi lär ut våra bästa låtar från Ångermanland och Hälsingland.
Exklusivt för denna kurs: riksspelmännen Isak Eriksson och Magdalena Eriksson lär ut låtar efter ångermanlandsspelmannen Valfrid Rönnlund.

Alla instrument välkomna.
Kursavg: 300 kr, studenter: Gratis.
Fika ingår.
Frågor? SMS 073-1821852 (Anders Eriksson)
Anmälan sker till: 5158eriksson@telia.com

Stämman kommer även innehålla:
– Öppen scen: Tider öppenscen 14.00-17.00, anmälan sker vid ”öppen scen”.
– Buskspel
– Servering, hamburgare, palt
– Kurser
– Entré 200 kr

Följande punkter utgår pga pandemin:
– Dans och dansworkshop
– Allspel


Arr: Öff, Anundsjö hembygdsförening, Anundsjöringen, Nolagillet, Medarr: Bilda, Arrangörslyftet